Dauwtrappen

21 mei 2009, 10:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet Ron Gast, de organisator van een dauwtraptocht in een natuurgebied bij Gouderak.

Ds. Arie van der Veer over deze uitzending:

Alleen met Hem kom je binnen

Toen Stefanus gestenigd werd, keek hij op naar de hemel. Toen zag hij de luister van God. Hij zag Jezus, zijn Heiland, die ook verraden werd en vermoord, maar ook was opgestaan. Jezus stond aan de rechterhand van God. Hij stond daar om als het ware Stefanus te verwelkomen zoals de vader in de gelijkenis zijn verloren zoon verwelkomt. Voor Stefanus stond de hemel open.

Er is een boek met als titel: ‘Zij mogen de hemel niet zien’. Het gaat over de christenvervolging in Noord-Korea. Er wordt verteld over een kamp waar ook 140 christenen zijn opgesloten: “Ze moesten de hele dag met gebogen rug lopen en mochten niet naar de hemel kijken. In Noord-Korea wordt niet over God gesproken, maar over de hemel. Deze mensen vereerden God in plaats van Kim Il Sung en waren daarom gevangen gezet.” Ze mogen de hemel niet zien, omdat ze dan direct zullen denken aan Hem die in de hemel woont, Jezus.

Niet iedereen krijgt het voorrecht dat Stefanus kreeg. Maar toch mag iedereen weten, die gelooft in Jezus Christus, dat ook voor hem de hemel openstaat. Jezus heeft de weg naar de hemel voor ons ontsloten.

Dat is wat wij vandaag op Hemelvaartsdag vieren. Door de zonde was de hemel gesloten. Een zondig mens loopt niet zomaar de hemel binnen. Het is als net met het paradijs: engelen houden je dan tegen. Maar met Jezus kom je binnen!

Ik maakte voor vandaag een opname in een natuurgebied in de Krimpenerwaard. Normaal is dat verboden terrein. Nu mocht ik er even zijn. Een vriendelijke man van het Zuid Hollands landschap ging met me mee.

Zo is het met de hemel ook. Je komt er niet automatisch binnen. Ook al heb je netjes geleefd en niemand kwaad gedaan, zoals je nog wel eens hoort zeggen. Ik houd erg van de natuur, maar dat bordje ‘verboden terrein’ gold voor mij ook. Die man had de sleutel. DIE ANDERE MAN ook!!

Bijbelgedeelte: Hebreeën 10:19-20

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: