Kees Aalbers: leven en Leven

11 oktober 2009, 09:00

Kees Aalbers is kunstschilder. Hij schildert naast natuurschilderijen ook bijbelse taferelen. Met ds. Arie van der Veer praat hij over het leven en het Leven.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Kees Aalbers is schilder. Hij heeft het talent van geen vreemde. Ook zijn vader kon prachtig tekenen en schilderen. Zijn talent werd al vroeg ontdekt. Toen hij 15 jaar was, mocht hij al naar de kunstacademie.

Zolang zijn kinderen thuis waren combineerde hij zijn schilderen met allerlei jobs. Alleen van schilderen leven is vaak toch een onzeker bestaan. Er zijn periodes dat je veel schilderijen verkoopt, maar het kan ook een poos stil zijn.

Maar toen de kinderen de deur uit waren waagden hij en zijn vrouw de sprong. Kees ging zich helemaal aan het schilderen wijden.

Zijn schilderijen gaan over vele onderwerpen. Ik zag een tentoonstelling van hem in het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen. Prachtig, zoals hij het jonge leven uit dit beroemde natuurgebied heeft verbeeld.

Maar het liefst schildert Kees bijbelse schilderijen. Voor hem zijn dat schilderijen met een bijbelse boodschap. Momenteel is hij bezig aan een nieuw project 'leven en Leven'.

Ik heb verschillende van zijn schilderijen mogen zien. Ze zijn ook allemaal te koop. Behalve dat ene schilderij. Dat gaat voor geen geld de deur uit. Het is een schilderij dat gaat over het sterven van zijn kleinzoon. Xander leefde maar één dag. In dat boeiende schilderij verwerkte Kees Aalbers zijn verdriet. Het is een schilderij van verdriet en van hoop.

Wilt u dat schilderij ook zien en nog meer weten over deze schilder en zijn werk? Kijk dan naar de uitzending.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: