Bijbelzondag

25 oktober 2009, 09:00

Ds. Arie van der Veer is op bezoek bij Lydia van der Meer. Ze heeft van haar passie haar beroep gemaakt: ze werkt bij het Nederlands Bijbelgenootschap.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Help, hoe lees ik de Bijbel?

Bijbellezen is moeilijk. Je moet er echt de tijd voor nemen. En dan nog kom je vaak gedeeltes tegen die je niet begrijpt.

Trouwens, zo'n dik boek heb je ook niet altijd onder handbereik. Wie neemt er zijn Bijbel mee naar de fabriek! Veel bijbellezers kom je in de kantine van je bedrijf ook niet tegen!

We hebben in onze moderne tijd nog geen nieuwe, passende methoden gevonden. In Israël zie je vaak gelovige Joden zelfs nog in de bus hun dagelijks gebeden lezen. Niemand kijkt er van op. Bij ons is dat (nog?) vreemd. Ik weet niet of moslims met de ketting in hun handen gedeeltes uit de Koran citeren. Maar ze zijn er zo wel mee bezig.

Toch dienen zich steeds meer mogelijkheden aan. De Bijbel op je iPhone, dat kan prima. En wat te denken van internet. We moeten er wat aan wennen. Ook met je computer voor je kun je bijbellezen!

Volgende vraag blijft: hoe begrijp je wat je leest?

Ik ga er in deze uitzending met Lydia over praten. Zij is hoofd bijbelgebruik bij het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).
Kijk en luister.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: