NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--spotify Icon--mail play video image audio close menu search next checkmark cross

Hervormingsdag

31 oktober 2009, 18:30

In 'Nederland Zingt' een special rond Hervormingsdag.

Deze keer een special rond Hervormingsdag.

In 1517 verzette Martin Luther zich tegen de Rooms-Katholieke Kerk. Luther wilde de kerk weer terugbrengen bij de Bijbel, Christus, de genade en het geloof.

In de kerk van zijn dagen waren deze zaken op de achtergrond geraakt. De kerk was soms meer instrument voor machtspolitiek dan middel tot verbreiding van het Evangelie van de persoon van Jezus Christus.

Luther begon zijn verzet tegen de Rooms-Katholieke Kerk met het openbaar maken van 95 stellingen tegen de aflaat. Daartegenover wilde hij de centrale boodschap van het Evangelie weer centraal stellen, namelijk de vergeving van de zonden door het offer van Jezus.

In de uitzending zingen diverse koren bekende liederen van Luther, zoals een 'Vaste burcht is onze God'.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: