Aad Kamsteeg - De val van de muur

8 november 2009, 09:00

Op 9 november 1989 werd menigeen volkomen verrast door de val van de Berlijnse Muur. Ds. Arie van der Veer praat met Aad Kamsteeg in Berlijn.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Wat een illusie.
De verhoudingen in de wereld zijn inderdaad drastisch veranderd. Maar in plaats van eenheid kwam er nog meer verdeeldheid. In plaats van harmonie nog grotere tegenstellingen. Oorlogen en oorlogsdreigingen gingen door. Nieuwe muren werden gebouwd!
De wereld na de val van de muur ingewikkelder geworden. Nu is er nog maar één grootmacht de USA, en die kan de problemen ook niet oplossen, voorbeelden Irak en Afghanistan.

In deze aflevering ziet en hoort u een gesprek met Aad Kamsteeg. Aad was jarenlang buitenlandcommentator voor het ND maar ook voor EO-radio en TV. Hij gaf in 1989
voor de tv regelmatig commentaar op de toestand in de wereld. Maar ook deze kenner bekent nu eerlijk dat hij die val niet had verwacht. Hij is interessant om te horen hoe hij er nu over denkt. Daarom zijn we met hem teruggegaan naar Berlijn.

Aad heeft oog voor de steeds grotere problemen waarin de wereld terecht is gekomen. Toch is hij niet somber over de toekomst van de wereld. Als de mensheid door blijft gaan 'muren' te bouwen gaan die er aan. Kijk de geschiedenis maar eens terug. Grote rijken kwamen en verdwenen. Volgens hem is er maar één rijk, dat toekomst heeft.

Als u wilt weten, wat dat rijk is, kijk dan naar dit unieke programma, waarin 20 jaar na dato teruggeblikt wordt op de val van de Berlijnse muur.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: