Adri van den Berk

15 november 2009, 09:00

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Adri van den Berk in het Belgische Hasselt. Adri adviseert een groot aantal Belgische kerken over gemeentegroei en evangelisatie.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Adri heeft op jonge leeftijd veel gezongen. Zo was hij een bekend artiest van het platteland en trad hij onder meer op in Toppop en Op losse groeven. Dat werk als artiest heeft hij gedaan van 1974 tot 1978.

Hij werd eind 1975 bekend met het nummer 'Veenhuizen op het Drentse platteland. Dat nummer was een vertaling van een Johnny Cash-hit en daarmee kwam Adri op de tweede plaats in de Nederlandstalige top 10. In de gewone hitlijsten bereikte hij nummer 23.

Adri heeft een horeca opleiding gedaan en alcohol vond hij niet bepaald vies. Adri is in 1976 getrouwd. Hij was weliswaar niet gelovig, maar wilde toch altijd een “wees gegroetje” bidden. Waarom, zo vroeg zijn vrouw Petra hem. Adri: gewoon voor de zekerheid als er toch iets mocht zijn.

In 1978 was Adri niet bij zijn schoonouders op bezoek, wat ze normaal wel elke zaterdagmiddag deden. Er kwamen twee jongens met een enquête aan de deur. Petra zei: oh, dat vindt Adri wel leuk. En gedurende het gesprek gaven die jongens uit de bijbel antwoorden op allerlei vragen die Adri had. De mensen kwamen om 2 uur en gingen pas rond 6 uur weer weg. Toen ze weg waren zei Adri heel stellig tegen Petra: “Dit is de waarheid.”

Hij ging daarna heel onbevangen de bijbel lezen. Hij begon bij Matteüs en kwam allerlei vreemde dingen tegen. Wat hij zich nog goed herinnert is de zin: als je oog je tot zonde verleidt, ruk het uit. “Ik dacht bij mezelf als dat zo doorgaat, hou ik geen lichaamsdeel meer over, want ik heb nogal wat gedaan in mijn leven...”

Deze Adri werd evangelist. En werkt nu al jaren in België.
Wilt u meer van hem weten, kijk en luister!

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: