Nederland Zingt

5 december 2009, 18:30

Deze keer een speciale uitzending met een klassiek repertoire. U kunt ondere andere kijken en luisteren naar koorzang vanuit de St. Bavokerk in Haarlem.

Deze keer een speciale uitzending met een klassiek repertoire. Muziek van de Barok tot de Romantiek.

Al deze liederen zijn in de afgelopen jaren uitgezonden, maar niet eerder in één uitzending. U kunt kijken en luisteren naar een compositie van Bach, uitgevoerd door het Antwerps Kathedraal Koor onder leiding van Sebastiaan van Steenberge: 'Wohl mich dass ich Jesum habe'.

Vanuit de St. Bavokerk in Haarlem een mooie compositie van Georg Friedrich Händel: 'Lord I trust Thee'. Uitgevoerd door het koor Arise o.l.v. Wolfried Kaper.

Het 'Ave Verum' van Mozart wordt gezongen door de Bavo Cantorij o.l.v. Fons Ziekman. Van componist Cesar Franck hoort u het bekende 'Panis Angelicus', gezongen door het gemengd koor Praise Him o.l.v. Martin Zonnenberg en de sopraan Kathelijn van Dongen. En een compositie van Charles Gounod, Theodore Dubois en Franz Schubert.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: