Jo en Kristien Rocha

6 december 2009, 09:00

Opnieuw steekt ds. Arie van der Veer de grens over om een bezoek in België af te leggen. Deze keer ontmoet hij een bijzonder echtpaar: Jo en Kristien Rocha.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Hun huwelijk werd gezegend met vier kinderen. Bij de geboorte van elk kind nam hij, zoals ooit de oude Simeon deed, het kind in zijn armen en prees God voor dit nieuwe leven. Dat deed hij ook toen hun tweede kindje op de leeftijd van drie jaar na een paar maanden van ernstige ziekte aan acute leukemie stierf. Na veertig dagen in coma te hebben gelegen stierf hun zoontje in hun armen.

Vooral om het verhaal van dat jongetje zocht ik dit echtpaar in België op. Zij had mij geschreven. Tijdens de moeilijke periode in het ziekenhuis hadden zowel hij als zij heel veel troost en steun gehad van het programma 'Nederland Zingt op Zondag'.

Overdag waakte zij bij het ziekbed. Hij was er 's nachts. Hij hield daar op de afdeling intensive care op een bijzondere manier de wacht. Hij speelde op zijn gitaar en maakte muziek. Het waren vooral psalmen die hij bezong. Hij greep naar de psalmen, omdat juist deze liederen woorden geven aan situaties, waar soms geen woorden meer voor zijn, en mensen slechts kunnen kreunen naar God. Die psalmen wezen hem naar God en naar Zijn onfeilbare karakter.

Het moment van het sterven van hun kind werd een heilig moment. Nooit hebben zij in hun leven zo krachtig de aanwezigheid van God ervaren. De heftige pijn van dat moment was voor haar de pijn van een nieuwe geboorte. Ze gaf haar kind terug aan God. En hij loofde God.

U kunt het allemaal gaan horen en zien in deze uitzending van NZOZ.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: