Theo van Teijlingen

20 december 2009, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet Theo van Teijlingen. Hij noemt zichzelf een troubadour, die met zijn liedjes verhalen vertelt. Theo zamelt met zijn stichting geld in voor het project van zijn zus Els.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

De gast van deze zondag, Theo van Teijlingen, is een troubadour. Het liefst zou hij de wereld doortrekken om overal zijn liedjes en verhalen te laten horen.

Liedjes over Jezus. Hij is een echte Jezus fan. Van jongs af aan al. Toen hij tiener was, trok hij al zingend het land door. En ook al heeft hij nu een gezin, toch trekt hij als het even kan er zingend op uit.

Wat hem inspireert is dat Jezus dat ook deed. Jezus had toen hij op aarde was, geen vaste woon- of verblijfplaats. Jezus trok van dorp tot dorp en van stad tot stad. En niet omdat hij geen geld had. Jezus was immers razend populair. Mensen hadden heel graag hun huis ter beschikking gesteld.

Dat reizen en trekken is een bewuste keuze van Jezus geweest. Hij liet de mensen niet bij hem komen, maar ging naar hen toe. Hij zocht ze op.

Theo van Teijlingen wil ook zo zijn. De mensen opzoeken, het liefst wereldwijd. Mensen in nood. Hen bemoedigen met zijn liedjes, maar ook daadwerkelijk helpen met het geld dat hij met zijn muziek verdient.

In een bijbelboek wordt aan God gevraagd: 'Waarom bent U als een vreemdeling in dit land?' 'Waarom bent U als een reiziger die maar één nacht blijft?' 'U bent toch in ons midden, HEER, wij behoren U toch toe? Laat ons niet in de steek!'

Zo zijn wij ook. We hebben het liefst een eigen huis voor onze God. Een eigen woning waar anderen Hem mogen bezichtigen. Jezus zei: 'De vossen hebben hun holen, en de vogels hun nesten, maar de zoon van de mens heeft geen plaats om zijn hoofd neer te leggen en te rusten'.

Dat is niet alleen een lot geweest. Maar ook een keuze. Christus is niet van mij, maar van en voor ons allemaal.

Maak kennis met deze troubadour!

 

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: