Geschenk voor de wereld - Goud

25 december 2009, 09:00

In het drieluik 'Geschenk voor de wereld' praat ds. Arie van der Veer met kunstenaars die zich inzetten voor kinderen. Op Eerste Kerstdag ontmoet hij het zangduo Elly en Rikkert.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

'Als je veel van iemand houdt, geef je 't mooiste wat je hebt, da's heel gewoon. Omdat God van mensen houdt, gaf Hij 't mooiste wat Hij had Zijn eigen Zoon. Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk, een mooier geschenk ken ik niet'.

Ik heb dit liedje van Elly en Rikkert altijd heel mooi gevonden. Hoe vaak heb ik het niet samen met de kinderen gezongen. Op een duidelijke, maar vooral treffende manier wordt in dat liedje verwoord wat het hart van Kerstfeest is.

Op Eerste Kerstdag hebben we in het programma Elly en Rikkert Zuiderveld als gasten. We zochten hen op in hun pittoreske boerderijtje in Drenthe. De uitzending van Eerste Kerstdag is de eerste van een drieluik. Op de beide kerstdagen en de zondag daarna zult u kennis kunnen maken met een aantal kunstenaars: twee zangers, Elly en Rikkert, een schilderes, Wil van der Weele, en goochelaar Bart van den Belt. We zullen met hen allemaal praten over wat kerstfeest voor hen betekent.

Deze drie kerstuitzendingen hebben een heel bijzonder tintje. Aan alle kunstenaars is gevraagd een geschenk te bedenken en als 'een wijze uit het Westen' aan te bieden aan Jezus.

We gaan in alle drie uitzendingen op weg. In de laatste uitzending komen we allemaal terecht in een klein kerkje. Eén voor een bieden de kunstenaars hun geschenken aan. Welke?

Mijn meditatie zal in ieder geval in de eerste uitzending gaan over goud.
Bijbelgedeelte Lucas 2: 1-7

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: