Geschenk voor de wereld - Mirre

27 december 2009, 09:00

In het laatste deel van het drieluik 'Geschenk voor de wereld' een gesprek met Bart. Hij gebruik zijn talent als clown om iets te betekenen voor kinderen die het moeilijk hebben.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Ik keek er eerst vreemd van op, toen de redactie mij vertelde dat Bart gast zou zijn in deze aflevering. Wat moet een clown en goochelaar in dit toch serieuze programma?

Maar wat ik al vaker gehoord heb bleek waar te zijn. Juist achter een clown schuilt vaak een zeer serieus mens. Bart is een vrolijke jongeman. Ik ben een morgen met hem mee geweest naar een basisschool. Wat hebben we een plezier gehad. Bart kan uitstekend kinderen vermaken. Hij doet dat in binnen- maar ook in buitenland. Hij gaat bijvoorbeeld als clown mee naar landen als Uganda om de kinderen die daar in moeilijke situaties leven een paar weken plezier te geven. En waarom?

Misschien wel, omdat uitgerekend deze clown Bart een moeilijke jeugd heeft gehad. Mede daarom voelt hij zich verbonden met kinderen over de hele wereld. Bart heeft alles met kinderen. Zijn lijfspreuk is 'geloven als een kind'.

Spannend in deze laatste aflevering van ons kerstdrieluik, waarin kunstenaars gevraagd wordt een geschenk aan Jezus te geven, wat deze clown te geven heeft. Ik verklap u alvast, dat hij een grote koffer naar dat kleine kerkje in Kortenhoef meeneemt. Het kerkje, waar in deze derde uitzending alle kunstenaars met hun geschenken elkaar ontmoeten.

Ook de clown geeft uiteindelijk aan Jezus iets wat helemaal en alleen bij hem past.

Als u wilt weten wat, kijk en luister dan. En ontmoet alle kunstenaars nog een keer in deze derde aflevering van 'Geschenk voor de wereld'.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: