Klaas Nanninga

10 januari 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer bezoekt bioloog en verzamelaar Klaas Nanninga. Een gesprek over de hand van God, de machtige Schepper, in de natuur en in zijn leven.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Zijn huis ziet er uit als een gewoon woonhuis. Niemand die langs het huis loopt, zal vermoeden dat in dat huis een compleet museum te vinden is. Toch is het zo. Klaas Nanninga heeft van zijn huis een museum gemaakt. Een natuurkundig historisch museum. In bijna alle kamers, en op bijna alle gangen en overlopen staan delen van zijn collectie opgesteld. Tot in de huiskamer toe.

Vanaf zijn jonge jaren is Klaas al aan het verzamelen. Niets gooit hij weg. Zijn kinderen groeiden op temidden van opgezette dieren. Zijn collectie is heel breed. Opgezette vogels, afkomstig uit heel de wereld. Een vogelbekdier maar ook een 'gewone' egel. Kolibries maar ook mussen. Heel veel vlinders en nog veel meer kevers.

Klaas was jarenlang leraar biologie. Ziekte en tegenslagen dwongen hem te stoppen. Nu is hij directeur van zijn eigen museum. Ik mocht zijn gast zijn. Het was zeer de moeite waard. Klaas kan geweldig vertellen. Hij weet veel van de natuur.

Kijk en luister.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: