Karel van Doodewaerd

17 januari 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet voormalig TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd. Een gesprek over Karels jeugd en werk, het geloof en bidden.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Karel van Doodewaerd is al jarenlang mijn vriend. Vele jaren hebben we met elkaar opgetrokken in de 'omroepwereld'. Hij was voorzitter van de TROS en ik de voorzitter van de EO.

We spraken samen uiteraard veel over de omroep. In de jaren negentig vormden onze omroepen samen met Veronica TV2.

In die tijd publiceerde een krant een spotprent over deze samenwerking. Twee schaars geklede dames dansen met tussen zich in een heilssoldate. Ieder zal begrijpen wie die heilssoldate was.

Toch zal de tekenaar niet geweten hebben dat juist de voorzitters van deze drie omroepen niet alleen over de omroep, maar ook vaak over het christelijk geloof hebben gesproken. Joop van der Reijden was in die tijd de man van Veronica. Elke dinsdagmiddag lunchten we met elkaar. En nooit werd een maaltijd begonnen zonder een (stil) gebed.

Daarom kijk ik er niet van op dat Karel bereid was ook een keer gast te zijn in 'Nederland Zingt op Zondag'. Karel is al heel zijn leven bezig met het geloof. Hij is geen lid van een kerk. Karel is op zoek naar God, en heeft het gevoel dat God ook op zoek is naar hem.

In een gesprek met hem valt vaak de uitdrukking 'een vervuld leven'. Zijn vader sprak er over. En Karel verlangt er ook naar! Ook al was je een bekende Nederlander, voorzitter van de grootste familie van Nederland, daarom alleen is je leven nog niet vervuld. Wat is dat dan? En wanneer gebeurt dat?

Kijk en luister.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: