Lianne van Dijken

31 januari 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer brengt een verrassingsbezoek aan Jan en Annie van Houwelingen. Zij zijn 60 jaar getrouwd en worden in het zonnetje gezet door hun kleindochter Lianne.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Enkele maanden geleden schreef een jonge vrouw mij. Ze vroeg mij of het niet mogelijk was om aandacht te besteden aan het 60-jarig huwelijk van haar grootouders.

Ik krijg vaker zulke verzoeken. Waarom ben ik er deze keer wel op ingegaan? Dat kwam door de bijzondere motivatie. Natuurlijk, ik weet dat, is het altijd heel bijzonder als mensen zoveel jaren lief en leed hebben gedeeld. Reden om God te loven en te danken.

Het bijzondere van deze aanvraag zat, zoals ik al schreef, in het motief. Lianne schreef me, dat haar grootouders heel veel voor haar hadden betekend. Vooral in de tijd toen haar ouders gingen scheiden. Ze was vreselijk teleurgesteld in haar vader, die haar moeder en de kinderen verliet. Haar grootouders waren er in die tijd altijd voor hen geweest. Van opa en oma heeft ze wél geleerd, schreef ze, wat liefde en trouw is. Bij opa en oma vindt ze vastigheid. Daar is alles vertrouwd en blijft alles hetzelfde.

Er zijn velen die de pijn van Lianne kennen. Kind van gescheiden ouders. Voor wie moet je kiezen? Moet je wel kiezen? Hoe is het allemaal gekomen?

Een herkenbare en daarom boeiende uitzending.
Kijk en luister.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: