Heleen van Dijk

7 februari 2010, 09:00

De gast van deze zondag is Heleen van Dijk. Ze is al vanaf 1972 werkzaam bij de EO. Ds. Arie van der Veer praat met Heleen over haar werk en gezin.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

De stem van Nederland Zingt, op radio 5, is al jaren Heleen van Dijk. Vanaf de oprichting werkt zij bij de EO en bekleedde verschillende functies.

Vanaf de jaren tachtig 'ging zij met de muziek mee'. Ze trok als presentator het land door met Arie Pronk. Daarna kreeg zij haar eigen radioprogramma's.

Heleen is zestig jaar. En nog steeds doet zij haar werk met groot enthousiasme. Ze heeft haar eigen studio aan huis en stelt daar verschillende programma's samen. Velen kennen haar gezicht niet meer. Maar haar stem wordt overal herkend. Zij is een echte radiovrouw geworden.

Heleen deed haar werk onder moeilijke omstandigheden. Ze was begin veertig toen zij haar man verloor en met vier jonge kinderen achterbleef.

Hoe combineerde zij dat? De opvoeding en haar werk. Maar ook de aard van haar werk: het samenstellen van programma's met geestelijke muziek is in zo'n situatie buitengewoon moeilijk. Hoe kun je een ander bemoedigen als je zelf te maken hebt met een groot verdriet. Geestelijke liederen zijn prachtig. Maar neem nu zo'n veel gevraagd lied 'Wandel maar stillekens achter Hem aan'. Prachtige woorden, maar zing ze maar eens voor jezelf in zo'n moeilijke situatie!

We trokken een dag met Heleen op. Zij vertelt openhartig hoe zij al die jaren beleefde.

Maak kennis met de stem van Nederland Zingt.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: