Martine Dubois

21 maart 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet boswachter Martine Dubois. Ze praten over de lente, in het bos en in haar leven.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Ze heeft nationale bekendheid gekregen, onze gast in 'Nederland Zingt op Zondag'. Verschillende kranten hebben over haar geschreven als 'het zwaluwvrouwtje'.

Martine Dubois houdt van zwaluwen. Door haar inzet is de plaats waar zij woonde een zwaluwdorp geworden.

Zwaluwen worden gezien als aankondigers van de lente. Als deze trekvogels terugkomen kan de echte lente niet veraf zijn. Maar juich niet te vroeg, één zwaluw maakt nog geen lente.

Voor Martine zelf was het ook niet zomaar lente in haar leven. Ze is door een diep dal gegaan, nadat ze haar droombaan als boswachter had gekregen: haar baan kwam onder druk te staan, ze kreeg een ongeluk, waar ze een whiplash aan overhield, haar beste vriendin overleed, ze verloor haar geliefde en haar baan kwam onder druk te staan. Haar leven was een harde, koude winter geworden.

De lente in haar leven kwam toen zij van God leerde in alles te danken en Hem groot te maken: ze kreeg haar gezondheid terug en een nieuwe baan en ze werd genezen verklaard.

Sindsdien is zij als zo'n zwaluw. Ze behoort bij de vogels die het voorjaar al zingend vertellen dat de winter voorbij is. Martine is ervan overtuigd, dat het in ieder leven lente kan worden. Haar roeping is nu 'inspirator' zijn, in haar werk als boswachter en in haar optreden als harpsoliste en zangeres/dirigente.

Ze ziet haar werk als een enorme uitdaging 'om over God te praten zonder het woord 'God' te gebruiken. De natuur en de muziek zijn twee talen om over God te praten; muziek, de natuur en God zijn één’ .

Kijk en luister naar het boeiende verhaal van Martine.
Als we samen met haar meedoen, wordt het echt lente.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: