Jan-Willem Bosman

11 april 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet internetevangelist Jan-Willem Bosman. Hij is coördinator van de internetcursus 'Waarom Jezus?'.

Ds. Van der Veer schrijft

Internetevangelist

Internet is zo langzamerhand dé plek geworden waar mensen hun gedachten en ideeën uitdragen. Het is een soort digitale kansel voor de moderne mens. En de wereld is je kerkgebouw geworden. Je 'stem' is tot in de verste hoeken van de aarde te horen. En je kunt je mening met duizenden delen.

Ook voor dominees en evangelisten een ideale plek.

Als je zondags in een gemeente preekt waar nog geen honderd mensen zitten, is er weinig te bespeuren van de opdracht van Jezus om de wereld door te trekken en overal het Evangelie te verkondigen.

Maar met internet kan dat wel.

Ik maakte een programma met internetevangelist Jan-Willem Bosman. Jan-Willem heeft een goede baan opgegeven om samen met zijn vrouw wereldwijd te gaan werken. En in principe kan dat vanuit zijn kamer.

Tijdens ons gesprek laat Jan-Willem op zijn laptop de Google Earth-site zien, die steeds van plaats verandert als iemand ergens op de wereld het gebed van de 'ik zoek god'-site bidt. Het is ongelooflijk. Verschillende keren per minuut komt er een land op het scherm waar blijkbaar op dat moment iemand heeft besloten om door te gaan met de internetcursus over Jezus. Het zijn landen over heel de wereld verspreid.

In tien talen is nu de internetcursus 'Waarom Jezus?' verkrijgbaar. In landen als Polen en Turkije is op dit moment een geweldige belangstelling.

Het coördineren van dat werk is het dagelijks werk van Jan-Willem geworden. Hij is stil onder alle geweldige resultaten. Daar had hij zijn baan voor over, om nu te leven van giften en gaven van vrienden die hem steunen.

De moderne evangelist vindt u niet op staat, maar achter de computer.
Kijk en luister.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: