Walter Willigenburg

18 april 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet Walter Willigenburg. Hij is oprichter van de stichting Hip.

Ds. Van der Veer schrijft

Helpen is HiP

Als kind en jongere is Walter gek op de natuur. Geld zegt hem niets. Hij wil iets worden wat met natuur te maken heeft: boer, boswachter, biologieleraar.

Walter gaat later voor het grote geld.

Tijdens een dienst in Afrika komt Walter tot bekering. Hij gaat de Bijbel lezen en komt in de jaren die volgen tot de ontdekking dat hij niet meer gelukkig wordt van geld. Hij besluit om twee dagen in de week apart te zetten om mensen te helpen.

Walter richt HiP op. Stichting HiP schakelt bij hulpverzoeken vrijwilligers in van lokale kerken. In 27 steden is HiP nu werkzaam. Bij Hip kun je terecht met allerlei vragen. Dat kan hulp in bijzonder moeilijke situaties zijn maar ook bij kleine dingen.

Je kunt anderen al met de kleinste dingen helpen. Laatst was er een oudere dame die vanwege haar gezondheid tijdelijk was opgenomen in een verzorgingshuis. Ze mocht bijna weer naar huis, waar haar een vies bed wachtte. Er was helemaal niemand om op terug te vallen, dus belde ze naar HiP. Ze zochten, en vonden, iemand die bereid was even haar bed te verschonen. Zo simpel kan het zijn!

Walter maakte een droom waar. Een droom die hij van God kreeg.

Toch is Walter op zoek naar nieuwe uitdagingen in Gods koninkrijk. Hij is en blijft geen mens van zitten op een kantoor. Zijn kracht is inspireren. Praten met kerkleiders. Spreken. Walter gaat zich nu bezighouden met het opzetten van HiP Internationaal.

Het grote geld bracht Walter geen geluk. Wel, het omzien naar de ander. Een aards deposito levert dat niet op, maar volgens Jezus wel in de hemel.

Kijk en luister

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: