Jeroen Snel

25 april 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel.

Ds. Van der Veer schrijft

Van Khadaffi tot Beatrix

Elf jaar lang was Jeroen Snel journalist en presentator van 'Twee Vandaag'. Hij heeft Khadaffi geïnterviewd. Ook heeft hij als eerste de tv-uitzending over de moord op Pim Fortuyn gepresenteerd. Vorige jaar was hij opnieuw als eerste betrokken bij een gebeurtenis die Nederland in rep en roer bracht.

Op Koninginnedag zat hij op het balkon van hotel Het Loo aan de Loolaan. Hij was er goedsmoeds en ontspannen naar toe gegaan. Hij had er alleen maar naar uit gekeken. Het zonnetje scheen. Het zou voor de koninklijke familie een thuiswedstrijd worden: uiteraard door de verbondenheid met Paleis Het Loo maar ook omdat er ditmaal maar één plaats bezocht zou worden.

Het werd een zwarte dag. Karst T. reed in volle vaart naar de wagen van de koninklijke familie. Dwars door alle afzettingen. Mensen meesleurend. Lichamen vlogen door de lucht. Gelukkig bereikte de moordwagen de koninklijke familie niet. Tegen het hek van de Naald kwam hij tot stilstand.

Volgens een interview voelde Jeroen kort na de ramp zich schuldig. Had Karst T., die de aanslag pleegde, door Jeroens live verslag voor de radio de weg naar dat kruispunt gevonden? De dader overleed. Niemand zal het weten hoe hij precies de weg vond.

Een jaar na die aanslag gaan we met Jeroen naar Apeldoorn terug. Ik bezoek met hem het paleis. Samen zitten we op het balkon van waaraf Jeroen zijn verslag deed. Tijdens ons gesprek komt van alles naar boven.

Jeroen is een veelzijdig journalist. Reportages over het Koninklijk Huis zijn zijn specialiteit geworden. Maar Jeroen kan veel meer verhalen. Alle delen van de wereld heeft hij gezien. Velen heeft hij geïnterviewd. Van de Libische leider Khadaffi tot koningin Beatrix.

Kijk en luister naar deze boeiende uitzending.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: