Willem Hijink en Reinier van den Berg

13 mei 2010, 09:10

Ds. Arie van der Veer maakt samen met ballonvaarder Willem Hijink en weerman Reinier van den Berg een tocht in een luchtballon.

Ds. Van der Veer schrijft:


Praten over de hemel


Waar is de hemel?
Zou je uit de hemel ons mensen kunnen zien?
Hoe kom je in de hemel?
Kun je elkaar in de hemel herkennen?

Ik hoop zulke vragen te gaan stellen aan twee mensen, die door hun beroep vaker dan ik de hemel langs turen. Willem Hijink is ballonvaarder en Reinier van den Berg weerman. We hebben met de bewegingen in de lucht, de luchtstromen, bewolking en noem maar op elke dag te maken.

Maar er is nog een andere reden om juist met deze twee mensen over de hemel te praten. Samen met hen mag ik een ballonvaart gaan maken. Ik mag even proeven wat het is, te zweven tussen hemel en aarde.

En dat allemaal op Hemelvaartsdag. Het woord hemel valt niet zo vaak meer in de Nederlandse samenleving. Toch zijn mensen er volop mee bezig. Je ziet voetballers die, na een doelpunt, hun vingers omhoog steken. Je hoort mensen in de media er over spreken dat hun dierbaren vast meekijken bij die en die gebeurtenis.

De hemelvaart van Jezus zijn we wat vergeten. De hemel nog niet. Genoeg redenen om er met deze twee gasten over te gaan praten.

In de lucht!

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: