André Rouvoet

16 mei 2010, 09:00

In het kader van de Dag van het gezin ontmoet ds. Arie van der Veer demissionair minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin.

Ds. Van der Veer schrijft:

Sinds een paar jaar kennen wij in ons land de dag van het gezin. Wereldwijd bestond die dag al langer. Eind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei als Internationale Dag van het Gezin (International Day of Families) uitgeroepen.

We moeten er allemaal weer even aan wennen. We kennen zo langzamerhand zoveel van die bijzondere dagen dat je het overzicht niet meer houdt.

Zet de Dag van het gezin maar in het rijtje van Vaderdag en Moederdag. Op deze bekende dagen worden de vaders en moeders in het zonnetje gezet. Iedereen doet er aan mee. Wel, op de Dag van het gezin gaan we, meer dan anders, aandacht besteden aan het gezin.

Cadeautjes aan elkaar geven is wellicht wat weinig origineel. Maar waarom zouden de gezinnen temidden van alle drukte niet eens één dag per jaar er voor uittrekken om bijvoorbeeld bij elkaar te zijn. Samen uit te gaan. Samen heerlijk eten. Gewoon samen vieren hoe heerlijk het is een gezin te vormen.

Onze huidige regering kent sinds drie jaar een ministerie van Jeugd en Gezin. Mede, dankzij de inzet van onze minister Rouvoet staat het belang van het gezin meer dan ooit op de kaart. Met zijn beleid wil hij de gezinnen sterker maken. Ouders en kinderen staan voor geweldige uitdagingen. Ons land telt ook steeds meer éénoudergezinnen. Mannen en vrouwen die naast hun werk voor een zware taak staan om hun kinderen alleen op te voeden.

Hoe doe je dat? Waar kan je om hulp vragen? Hoe kom je samen die zware jaren door?
We kunnen in onze maatschappij elkaar helpen om een gelukkig gezin te zijn.

Vaderdag, moederdag, gezinsdag.

Ik ben er met minister Rouvoet over gaan praten. Zelf ook een vader van vijf kinderen. Minister zijn is een verantwoordelijke taak. Maar zorgen voor een gelukkig gezin niet minder.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: