Johan Fijn en Bert Konterman

30 mei 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer gaat naar een bijzondere locatie voor een kerkdienst. Daar ontmoet hij Johan Fijn en Bert Konterman.

Ds. Arie van der Veer schrijft


De wedstrijd van hun leven


Johan Fijn zit in het team dat voor de tweede keer een voetbaldienst organiseert op het WHC voetbalveld in Wezep. Een kerkdienst op een bijzondere locatie. Juist voor die mensen, die niet zo gauw een kerk in zullen gaan. Naar het voetbalveld gaan ze wel.

Open praten over geloof en persoonlijke dingen zit niet zo in de cultuur op de Veluwe. Johan vond dat vroeger ook niet gemakkelijk. "Hadden ze mij er maar op aangesproken, dan waren er niet zoveel verloren jaren. Ik zat best met vragen maar kon die zelf ook niet stellen, persoonlijke vragen stel je niet."

Er zijn in Wezep meer 'Johan Fijns', die met vragen over het geloof zitten. Die meer willen weten, maar het niet vragen. Die niet naar de kerk gaan, maar wel naar het voetbalveld.

Johan kwam tot persoonlijk geloof.
Hij praat er nu graag over.
Maar hoe bereik je de ander?

Zo kwam Johan op het idee van een voetbaldienst. In Wezep zijn twee sporten populair: de voetbal en de duivensport. Voetbal leeft heel erg en daarom hebben ze twee jaar geleden voor het eerst gekozen voor de ontmoetingsdienst op het voetbalveld.

Zondag 30 mei zal er een nieuwe voetbaldienst zijn, met onder andere een oud-profvoetballer als spreker. Ooit speelde Bert Konterman in het Nederlands elftal. Feijenoord en Glasgow Rangers waren zijn clubs. Bert was een begaafd voetballer. Maar het getuigenis dat hij brengt, maakt hem ook tot een begenadigd spreker.

Voor Johan wordt het een spannende avond in Wezep. Hij bidt dat deze dienst voor menigeen de wedstrijd van 'hun leven' zal worden.

In deze uitzending kunt u zowel met Johan als Bert kennis maken.
Twee bevlogen mensen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: