Paul Bos (1)

6 juni 2010, 09:20

Ds. Wigle Tamboer, een van de gastpresentatoren van 'Nederland Zingt in de Zomer', bezoekt boer Paul Bos in Aalsmeerderbrug.

Ds. Tamboer over deze uitzending

De komende zondagen neem ik u mee naar Aalsmeerderbrug, aan de rand van de Haarlemmermeer en onder de rook van Schiphol. Daar ligt Fortboerderij Dijkzicht en ik bezoek er Paul Bos.

Voor vele jaren was hij een succesvol ondernemer met een communicatiebedrijf, maar ruilde die dynamiek in voor de rust van de boerderij van zijn vader. Daar houdt hij schapen en doet hij aan biologische tuinbouw.

Ook ontvangt hij er managers die hun kantoor een dag inruilen voor de schaapskooi. Gezeten op strobalen krijgen ze een college herderschap om vervolgens ook zelf aan de slag te gaan met de schapen. Die schapen grazen op een uniek stukje Randstad: de Geniedijk van de Stelling van Amsterdam.

In deze eerste aflevering praat ik met Paul over de functie van deze stelling en kijken we vanuit de Bijbel naar de overeenkomsten tussen Amsterdam en Jeruzalem.

Kijk en luister zondag naar de eerste aflevering van 'Nederland Zingt in de Zomer'. De uitzending begint iets later dan normaal, namelijk om 09.20 uur op Nederland 1.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: