Paul Bos (2)

13 juni 2010, 09:25

Ds. Wigle Tamboer ontmoet opnieuw boer Paul Bos. Hij traint managers en leidinggevenden te midden van zijn schaapskudde.

Ds. Tamboer over deze uitzending

Ook deze zondag neem ik u weer mee naar Fortboerderij Dijkzicht in Aalsmeerderbrug, voor een tweede ontmoeting met Paul Bos. In de afgelopen uitzending keken we naar de unieke locatie van de stelling van Amsterdam. Deze keer spreek ik met Paul in het hart van de boerderij: zijn schaapskooi.

Ik vraag Paul naar zijn relatie met de schapen en wat we daar van kunnen leren. Die vraag beantwoordt hij ook geregeld wanneer hij drukke managers een dag laat meelopen met zijn kudde. Zijn antwoorden zijn verrassend en vooral heel persoonlijk, want ooit was hij zelf een drukke manager in een eigen communicatiebedrijf.

Wij leven in een tijd met een overvloed aan communicatiemiddelen en daarmee een overkill aan informatie en prikkels. Maar komen we ook echt in gesprek met elkaar, met onszelf en... met God?

Toen ik terug naar huis reed van de ontmoeting met Paul, en me weer begaf in de drukte van de Randstad, klonk er een lied in mijn gedachte. Opwekking 245:

Hier in Uw heiligdom, dichtbij de troon,
vraagt Uw aanwezigheid ons stil te zijn.
Zo komen wij tot U, met heilig ontzag,
als Uw Geest ons trekt tot U.

Rein door Uw zuiver bloed, met zekerheid,
dat wij geborgen in Uw liefde zijn.
Staan wij vrijmoedig hier en antwoordt ons hart,
op de roepstem van Uw Geest.

Heer, ik wil horen Uw zachte stem.
Laat and're stemmen in mij zwijgen.
Open mijn ogen, Heer, opdat ik het licht,
van Uw aangezicht zal zien.


Wat is het vaak moeilijk om die rust en stilte te zoeken en te vinden, zodat niet alleen wij met God spreken, maar God tot ons...

Ik hoop dat de uitzending van komende zondag ons helpt de zachte stem van God te horen, de stem die tot ons gekomen is in Jezus Christus, de Goede Herder.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: