Paul Bos (3)

20 juni 2010, 09:25

In de laatste aflevering met boer Paul Bos staat duurzaamheid centraal. Hij steekt zijn nek graag uit voor bijzondere en ecologische projecten.

Ds. Tamboer over deze uitzending

Deze zondag neem ik u voor de derde en laatste keer mee naar Fortboerderij Dijkzicht in Aalsmeerderbrug, voor een gesprek met Paul Bos.

Ook deze keer rijd ik er heen op de fiets. Een bijzondere fiets, want deze is elektrisch en lokaal in de Haarlemmermeer gemaakt. Een streekprodukt dus en dat past helemaal bij de plek van ontmoeting met boer Bos.

Paul is namelijk zeer actief op het gebied van ecologisch boeren en duurzaamheid en heeft daartoe een prachtige proeftuin. Van en voor de streek, zou je kunnen zeggen.

En midden in die proeftuin staat een urban windmill. Het is een kleine windmolen die elektriciteit levert. En natuurlijk: ik ga er mijn elektrische fiets aan opladen. Als dat niet van en voor de streek is... en duurzaam... Een mooie ervaring, moet ik zeggen.

Wat zeker zo mooi is, is het feit dat ik door de ontmoeting met Paul ook zelf opgeladen werd. Met veel passie spreekt hij over zijn idealen, zonder een idealist te zijn die tegen windmolens vecht.

Het stemde me tot nadenken en bracht me bij Mattheus 6, een Bijbelgedeelte uit de Bergrede waar ik zondag graag meer over vertel.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: