Hans en Jannie Boven (3)

11 juli 2010, 09:25

Het laatste deel van het drieluik met Hans en Jannie Boven.

Ds. Priem over deze uitzending

Bij de vuurtoren van Ameland ontmoet ik opnieuw Hans en Jannie Boven. We wandelen een stukje door de duinen en komen uiteindelijk in het dorp bij de kerk van Hans en Jannie uit. Hun gemeente is ontstaan uit een samenvoeging van de doopsgezinde gemeente en de gereformeerde kerk. Het is een warme gemeenschap waar ze zich erg thuis voelen.

Natuurlijk gaan we ook varen. Tot nu toe heb ik nog steeds geen zeehonden gezien. Gaat het deze zondag dan toch gebeuren? Met de boot 'De Zeehond' van Hans en Jannie naderen we ons doel: de zeehondenplaat.

Een gevoel van verwondering maakt zich van mij meester. Verwondering over het werk van onze Schepper. Een gevoel dat ik deel met de dichter van Psalm 104: "Alles hebt u met wijsheid gemaakt". Of zoals een mooi lied het verwoordt: Dan zingt mijn ziel: hoe groot zijt Gij!

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: