NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--spotify Icon--mail play video image audio close menu search next checkmark cross

Nederland Zingt

24 juli 2010, 18:30

Vanuit de Utrechtse Jacobikerk een uitzending die geheel gewijd is aan de Psalmen.

Deze keer in 'Nederland Zingt' een opname vanuit de Jacobikerk in Utrecht.

 

Een opname met medewerking van Psalmen voor Nu, The Psalm Project, Mannenkoor de Lofzang onder leiding van Jacob Schenk en Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden.

 

Van oudsher worden de Psalmen gezongen in de Joodse Sjoel en in de Christelijke kerk. In de zestiende eeuw zijn de eerste Psalmen berijmd voor in het Nederlands. Nog steeds worden de Psalmen gezongen in een grote verscheidenheid aan vertalingen en zettingen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: