Siemon Krol

5 september 2010, 09:00

In 1998 wordt bij Siemon Krol kanker ontdekt. Er volgt een zware tijd van onzekerheid, operaties en bestralingen, maar Siemon herstelt en zoekt naar de missie die God voor hem heeft.

Ds. Van der Veer schrijft


Met duizenden op de Alpe d'Huez vechten tegen kanker. Er doen inmiddels duizenden fietsers mee. De fietstocht op de Alpe Duez is een jaarlijkse traditie geworden. Mensen, die kanker hebben gehad, maar ook hun familieleden fietsen miljoenen euro’s bij elkaar ten bate van de kankerbestrijding. Het is een evenement geworden. Lief maar vooral leed wordt gedeeld.

Eén van die fietsers is Siemon Krol. Ook hij had kanker. Gelukkig genas hij. Maar hij is de ziekte niet vergeten. Hoeveel mensen lijden in deze wereld aan kanker. Het is een van de meest gevreesde ziektes. Het was dit jaar voor Siemon lichamelijk en geestelijk een emotionele tocht. Hij had gehoopt deze beroemde berg zes keer in vijftien uur te kunnen beklimmen en af te dalen. Maar bij de vierde afdaling kwam hij ten val.

Uiteraard is de opbrengst van deze super sponsortocht een heel belangrijk doel. Maar het is niet het enige doel. De deelnemers willen ook een boodschap uitdragen. Een boodschap aan al die mensen in de wereld die lijden aan kanker, of - en dat zijn er ook veel- die bang zijn ooit kanker te zullen krijgen: Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Maar gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om hiervan te kunnen genezen. Kanker betekent gelukkig niet meer dat je nog maar een aantal weken te leven hebt. Het is en blijft een gevecht, maar lang niet meer een hopeloos gevecht.

Siemon denkt tijdens deze fietstocht altijd terug aan zijn eigen ziekte, maar ook aan anderen, die deze ziekte hebben (gehad). De fiets van Siemon heeft geen bagagedrager. Toch draagt hij al fietsend de namen van veel vrienden met zich mee. Als u meer wilt weten van deze jaarlijkse tocht en hoe dat door een van de deelnemers wordt beleefd, kijk en luister dan naar deze uitzending over Siemon Krol en zijn gevecht tegen de kanker.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: