Nederland Zingt

11 september 2010, 18:25

Koor- en samenzang vanuit de Rotterdamse Laurenskerk met onder andere het Hineni Symfonie Orkest.

'Nederland Zingt' komt deze keer vanuit de Laurenskerk in Rotterdam.

 

Muzikale medewerking verlenen het Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him en het Kleinkoor Concertino onder leiding van Martin Zonnenberg. Ze worden begeleid door het Hineni Symfonie Orkest, Martin Mans, Arjan Breukhoven en soliste Marjo van Someren.

 

Het Hineni Symfonie Orkest heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Het begon als een eenmalig initiatief - een concert op 21 januari 2006 - dat uitgroeide tot een volwaardig orkest. In volledige bezetting bestaat het orkest uit ongeveer 65 leden, voor het overgrote deel professionele musici, aangevuld met conservatoriumstudenten en enkele getalenteerde amateurs. De orkestleden hebben een tweetal zaken gemeen: liefde voor muziek en voor het volk Israël.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: