NPO Logo EO Logo youtube facebook navicon search video check cross whatsapp facebook-share mail tag image audio close menu
Nederland Zingt

Nederland Zingt

18 september 2010, 18:25

Een bijzonder optreden van de Choircompany o.l.v. Maarten Wassink in de Petrus en Pauluskerk in Maassluis.

Een bijzonder optreden van de Choircompany onder leiding van Maarten Wassink in de Petrus en Pauluskerk in Maassluis.

 

Een kerk met een verhaal: het gebouw is opgetrokken uit 'tentdoek', dat over een staalconstructie is gespannen. In de eerste plaats moest het een eigentijds gebouw zijn: compact, energiezuinig en opvallend.

 

Het ervaren van een heilige ruimte stond bij de bouw voorop. Er is een 'ademende en gelede ruimte' ontstaan, die bestaat uit gebogen, onbegrensde vlakken, waartussen zich lichtvensters met een eigen kleur bevinden.