Willem Diepeveen

26 september 2010, 09:00

Op zijn vijftiende verruilt Willem Diepeveen de kerk voor een leven aan de bar en in de disco. Toch gaat hij na een aantal jaren twijfelen.

Ds. Van der Veer over deze uitzending

Willem Diepeveen wilde echt vrij zijn. Hij 'ervoer' de kerk als een pakket regels. Hij zag de kerk als een gebouw waar de mensen depressief naar binnen gingen en nog depressiever naar buiten kwamen.

Op zijn vijftiende besloot hij niet meer naar de kerk te gaan. Hij wilde vrij zijn, nergens aangebonden. De kerk verruilde hij voor de bar en de disco. Psalmgezang voor harde muziek. Hij dronk veel. Soms: te veel.

Zo ging het jaren.

Toch begon hij te twijfelen. Was hij wel echt vrij? Was hij opnieuw niet gebonden aan een andere groep? Aan de groep van vrienden, die hem dwongen mee te doen aan activiteiten, die hij niet wilde.

Maar hoe maak je je uit zoiets los?
Willem ziet het niet als zijn daad, dat hij toch van dat alles los kwam. Hij noemt namen van vrienden die op zijn pad kwamen. Maar het meest spreekt hij over God, die hij in die tijd leerde kennen als een liefdevol vader, en niet als de strenge, ongenaakbare God uit zijn jeugd.

In deze uitzending vertelt Willem zijn verhaal. Hoe hij tot geloof kwam. Hoe daarna zijn leven niet over rozen ging. Over het verlies van zijn tweejarig dochtertje. Over zijn passie voor motoren.

Hij ging een gemeente, een kerk opzoeken.
En zijn eigen discotheek gaf hij weg…

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: