Erwin en Marleen Hout

3 oktober 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Erwin en Marleen Hout. Door een hoge dwarslaesie kan Erwin sinds zijn 19e niet meer lopen.

Ds. Van der Veer schrijft

Een heel bijzonder gezin

Hij was negentien jaar. In de kracht van zijn leven. Eerstejaars student. Op een warme zomerdag brak hij bij het zwemmen zijn nek. Uitslag: een hoge dwarslaesie. Edwin Hout zou nooit meer kunnen lopen.

Het is nu achttien jaar later. Edwin heeft bij heel veel dingen hulp nodig. Hij moet elke dag door anderen naar bed worden gebracht. Elke morgen komt er iemand die hem uit bed haalt, wast en aankleedt. Aan tafel kan hij zijn thee en koffie niet alleen drinken. Elk stukje brood en elke hap eten moet hem worden aangereikt.

Mensen zouden denken hier te maken te hebben met een zielig hoopje mens, met een jonge man, die al zijn plannen door zo’n ernstig ongeluk moest laten varen. Niets is minder waar. Edwin heeft zijn studie afgemaakt. Hij is nu directeur marketing van een bedrijf. Edwin is ook getrouwd. Hij en Marleen hebben drie prachtige dochters.

Edwin en Marleen leiden overdag hun eigen leven. Marleen is arts maar zij is niet de verpleegster van Edwin. Ze is volop zijn vrouw en de trotse moeder van Hannah, Loïs en Elisa. Samen hebben ze een huis dat op alle mogelijke manieren is aangepast. Maar als je het niet weet, zie je het niet.

Een gelukkig gezin. Mensen die overdag hard werken, maar ook met elkaar met vakantie gaan. Geen gehandicapt gezin. Wel een gezin dat veel hulp nodig heeft. En dat krijgen zij. Van hun familie, van mensen, maar bovenal van hun God.

Een boeiende uitzending.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: