Corné en Esther de Keizer

14 november 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Corné en Esther de Keizer. Ze hebben een stichting opgericht om Oegandese kinderen te helpen.

Ds. Van der Veer schrijft


Pure godsdienst


Beroemd is de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.
Een man werd door rovers overvallen. Gewond en van alles beroofd lieten ze hem op de weg achter.
Toen kwamen er mensen aan.

De eerste twee hadden alles met het geloof te maken. Het waren een leviet en een priester. Mensen dus die in de tempel werkten. Nog sterker: ze stonden rechtstreeks in de dienst van God. Mensen van wie je wat mag verwachten.

Maar ze liepen met een boog om de zwaar gewonde man heen. Bang voor hun eigen hachje. Een van de meest elementaire zaken van het geloof: je naaste liefhebben als je zelf, brachten ze niet in praktijk.

Dat is slechte godsdienst.

Toen kwam een Samaritaan langs. Behorend tot het volk dat door de Joden veracht werd.
Bastaarden. Mensen die niet in de tempel mochten komen.
De Samaritaan stopte wel voor de gewonde man. Hij verzorgde zijn wonden. En bracht hem naar een herberg om te herstellen. De kosten betaalde hij vooruit.

Dat is goede godsdienst.

De apostel Jacobus zegt: ‘Voor God, de Vader, is alleen dit reine, zuivere godsdienst: weduwen en wezen bijstaan in hun nood’.

In deze uitzending van NZOZ maakt u kennis met twee jonge mensen, Esther en Corné de Keizer, die de goede godsdienst in praktijk brengen. Zij zetten zich voor kansarme kinderen uit Uganda in. Ook steunen ze hierdoor ook scholen en de gezondheidszorg in Uganda en hun werk groeit nog steeds.

Proef in deze uitzending de vreugde en blijdschap van 21 Oegandese kinderen die in de maanden september en oktober de vakantie van hun leven meemaakten.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: