Theo van der Sluis

21 november 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer gaat langs bij Theo van der Sluis. Hij is oprichter en directeur van Stichting Voorkom!. Een organisatie die gericht is op het voorkomen van verslavingen.

Ds. Van der Veer schrijft

Annelies Kamphuis was ooit acht maanden verslaafd aan drugs. In die maanden lag zij ook acht keer in het ziekenhuis. Toch gebruikte ze het volgende weekend gewoon weer. Haar lichamelijke gesteldheid ging enorm achteruit.

Ze raakte zwanger. En hoewel zij heel slecht voor zichzelf zorgde, wilde zij wel heel goed voor haar kind zorgen. Haar zorg voor het nieuwe leven deed haar radicaal stoppen.

Ik zat in de klas toen zij aan de leerlingen van klas 2E van de Rientjes MAVO in Maarssen haar verhaal vertelde. Annelies is als ervaringsdeskundige betrokken bij het werk van de Stichting Voorkom.

Meestal worden voor een klas drie lessen verzorgd. Het derde uur is dan voor rekening van de ervaringsdeskundige. De kinderen mogen dan vragen stellen. Nou, dat deden ze volop. Hoe zij ooit aan de verslaving begon? "Ja, toch wel het pesten op school". Annelies werd op de basisschool en ook op de middelbare school enorm gepest. "Toen kreeg ik een vriendje die in het wereldje zat, ineens voelde ik me daar geaccepteerd en kreeg daar veel "vrienden", iets wat ik helemaal niet kende."

Ook het feit dat zij geadopteerd is, speelde een rol. Ze had het gevoel nergens bij te behoren.

Annelies was samen met Theo van der Sluis. Hij is de oprichter van Stichting Voorkom!. Dit jaar bestond deze stichting 25 jaar.

Een boeiende uitzending na 'de week van de verslaving'.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: