Geke Niemeijer

5 december 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer bezoekt Geke Niemeijer. Ze is getrouwd met Marnix en samen hebben ze drie kinderen. Met z'n vijven vormen ze een bijzonder gezin.

Ds. Van der Veer schrijft


Liefde geven en liefde ontvangen

Geke Niemeijer is getrouwd met Marnix. Samen werkten ze vijf jaar in Thailand, die jaren zijn heel bepalend voor hun verdere leven geweest. Geke en Marnix hebben drie kinderen. Rieke en Kaanda hebben blijvend in hun leven extra hulp nodig. Harmen werd geboren met hartproblemen en moest op jonge leeftijd al veel zware operaties ondergaan. Nu is hij een puber vol idealen. En hij kan het en doet het!

Om de zorg voor de kinderen moesten Geke en Marnix terug.
Hoe goed was het in Thailand.
Hun leven is er door verrijkt en verdiept.
Zij leerden nog meer de waarde van het geloof, het gebed en de levende relatie met God kennen.

Kerkelijk was het daar een oase.
Toen de zorgen kwamen was daar een muur van gebed om hen heen.

Ze moesten terug.
Maar vanuit en in Nederland doen zij nog altijd 'hetzelfde' werk. Marnix is directeur van hulpverleningsorganisatie Tear. En Geke zet zich als docent in het praktijk onderwijs in voor de zwakkere kinderen in de samenleving.

Ik was een dag te gast bij die gezin. Met Geke ging ik naar haar school. Samen dronken we een cappuccino in een heel bijzonder restaurant. En we sloten de dag af met een loopje in de prachtige omgeving van Amersfoort.

Beleef het mee.
Een programma over liefde ontvangen en liefde geven.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: