Nederland Zingt op Eerste Kerstdag

25 december 2010, 09:00

Ds. Arie van der Veer gaat op Eerste Kerstdag kijken bij een bijzondere kookworkshop: Proef Kerst. Dit evenement staat in het teken van zoeken en proeven: niet alleen de maaltijd, maar ook de betekenis van Kerst.

Ds. Arie van der Veer gaat op Eerste Kerstdag kijken bij een bijzondere kookworkshop: Proef Kerst.

Dit evenement staat in het teken van zoeken en proeven: niet alleen de maaltijd, maar ook de betekenis van Kerst.

Chef-kok Herman Haan laat aan de inwoners van Zeewolde zien hoe ze een heerlijk viergangendiner voor Kerst kunnen bereiden.

De workshop vindt plaats in een kerkgebouw waar twaalf kookeilanden geplaatst zijn. Hier raakt ds. Arie van der Veer in gesprek met Jacqueline van der Laak, die door een tragisch ongeval haar grote liefde verloor. Ze begon daardoor een lange zoektocht naar licht in deze donkere wereld.

Sommige deelnemers aan de workshop komen voor het eerst van hun leven in een kerk. Herman Haan wil juist hen laten proeven van een heerlijke kerstmaaltijd maar vooral van de diepere laag van het kerstfeest.

Ds. Arie van der Veer sluit hierbij aan en vertelt over de herders, die op zoek gaan naar het bijzondere kind dat in een stal gevonden is.

Op Tweede Kerstdag kunt u kijken naar deel 2.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: