Robb en Christa Ludwick

2 januari 2011, 09:00

Op de eerste zondag in 2011 gaat ds. Arie van der Veer naar de Betuwe. Hij loopt een dagje mee met Robb en Christa Ludwick in hun leefgemeenschap van l'Abri.

Ds. Van der Veer schrijft

Leven in l'Abri

In het prachtige dorpje Eck en Wiel ligt huize Kortenhoeve. Op een koude winterse dag reden we er naar toe. Het was die morgen glad. We parkeerden onze auto zo dicht mogelijk bij het huis. En nog was het heel moeilijk om zonder te vallen de voordeur te bereiken.

l'Abri is de naam van de leefgemeenschap die huize Kortenhoeve bewoont. Gasten uit de hele wereld komen daar om over de grote levensvragen te praten. Allerlei conferenties worden er georganiseerd. Toen wij er waren begon een weekeend waarin de muziek centraal stond.

Je zou l'Abri een studiegemeenschap kunnen noemen. Bezinning, verdieping en gesprek vullen de dag, die uiteenvalt in een halve dag studie (gericht op je eigen vragen en interesses) en een halve dag werk in en rond het huis.

We maakten voor de tv-opname zo'n dag mee. En onze gasten waren Christa en Robb Ludwick. Totaal bestaat de leiding van l'Abri uit vijf personen. Christa en Robb wonen er al ruim tien jaar samen met hun vier kinderen.

In feite stelt dit gezin hun gezinsleven open voor de gasten. Men eet samen, studeert samen, gaat met elkaar in gesprek. Wij spraken met enkele gasten. Zij vertelden dat juist dat, het mogen deelnemen aan dat leven van elke dag, de periode dat zij daar blijven zo bijzonder maakt.

Maar offeren deze mensen niet teveel van hun eigen leven op. Hebben zij wel privéleven? Hoe houd je dit vol? Wie komen daar allemaal? En wat voor voorwaarden worden gesteld?

De antwoorden op deze maar ook andere vragen kunt u in deze boeiende uitzending zien en beluisteren!

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: