Bert Dorenbos

9 januari 2011, 09:00

Een ontmoeting tussen ds. Arie van der Veer en voormalig EO-directeur Bert Dorenbos.

Ds. Van der Veer schrijft:

Bert Dorenbos, onvermoeibaar strijder voor het Koninkrijk van God.

Het lukt Bert Dorenbos namelijk al meer dan twintig jaar om elke keer weer media-aandacht te krijgen. Zijn doel is duidelijk. Bert Dorenbos vecht voor het leven. In het bijzonder voor het leven van het ongeboren kind.

Halverwege de jaren tachtig raakt Bert Dorenbos samen met zijn vrouw Willy betrokken bij de ProLife beweging in Nederland en richten ze de Stichting Schreeuw om Leven op.

Na een succesvolle carrière als directeur van de EO gaat hij fulltime voor deze stichting werken. Hij probeert op allerlei manieren aandacht te krijgen voor vragen rond abortus en euthanasie. Tegenwoordig is hij de 'fundamentalist' die in talkshows als Pauw en Witteman het tegengeluid laat horen.

Sommigen, ook gelovigen, hebben moeite met de manier waarop hij dat doet. Een echte luis in de pels, dus. Hij krijgt dan ook de nodige kritiek over zich heen. De vraag die hij aan critici stelt is dan: 'Wat zou u dan willen doen?'

Bert Dorenbos heeft zichtbaar moeite met al die kritiek. Hij vindt dat de kerken ten onrechte de strijd hebben opgegeven. Niemand mag het ooit normaal vinden dat in Nederland zo’n 34.000 abortussen per jaar worden verricht. Hij vindt het verschrikkelijk. Bert zal zich blijven verzetten. En telkens weer nieuwe methodes bedenken om het Nederlandse volk wakker te schudden.

Wie is deze Bert Dorenbos?
Wij trokken een dag met hem op.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: