Matthijn Buwalda

16 januari 2011, 09:00

Ds. Arie van der veer ontmoet zanger en tekstschrijver Matthijn Buwalda. Hij schreef het lied 'Trouw en toegewijd', dat is gekozen als themalied voor de Week van Gebed.

Ds. Van der Veer schrijft

Trouw en toegewijd. Dat is het thema van de Gebedsweek 2010. Nood leert bidden. En je mag op elk moment God om alles vragen. Maar dat mag niet ten koste gaan van regelmaat, ook in het gebed. Het is heel goed om op vaste momenten en tijden alleen of samen te bidden.

Matthijn Buwalda is de schrijver van het lied 'Trouw en toegewijd'. Wij gingen bij deze jonge tekstschrijver en zanger op bezoek. Matthijn heeft al heel wat liederen geschreven. Liederen die gaan over zijn relatie met God. Liederen van overgave, maar zeker ook met vragen. Liederen die een gebed zijn.

Wij spraken ook met Matthijn over bidden. Hij is echt een mens van deze tijd. Op vaste tijden bidden is ook voor hem moeilijk. Hij weet het wel van zijn moeder. Maar bij hem gaat het anders. Matthijn bidt op zijn eigen manier en op zijn eigen tijd. Vaak ook op een 'eigen' plek.

Voor Matthijn is zo'n bijzondere plek een kleine kade aan de Oude Gracht in Utrecht. Hij nam me mee en vertelde wat hij daar op die plek gebeden en ervaren heeft. Op zijn CD 'Oude Gracht' is daar ook een liedje over te vinden.

In deze uitzending zullen verschillende opnames van Matthijn te zien zijn. Oude opnames, maar ook voor ons speelde hij thuis, in de kamer, verschillende indrukwekkende songs.

Maak kennis met deze jonge en veelbelovende artiest.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: