Fer Burger

23 januari 2011, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet Fer Burger. Een zeer gedreven man die niets liever wil dan dat zoveel mogelijk mensen de Here Jezus leren kennen.

Ds. Van der Veer schrijft


Ondernemer in de glazen stad

As je met Fer Burger praat, over wat hij in zijn leven gedaan hebt, raak je onder de indruk.

Fer is ondernemer in de glazen stad. Het enige dat niet is gebeurd is dat hij gebóren is in een kas. Maar voor de rest van zijn leven geldt, dat de glazen stad de plek op aarde is waar heel zijn leven zich afspeelt.

Laten we beginnen met zijn huis. Het staat vlak voor een kas. Ooit was de kas zelfs aan het huis gebouwd. Nu ligt er een gezellige tuin tussen. Toch bleef een gedeelte van de oude kas onderdeel van zijn huis. Als een wat al te grote glazen serre.

Zijn dagelijks werk verricht Fer in de kassen. Zijn klanten zijn over het Westland verspreid. Fer is aannemer. Hij bouwt geen kassen. Maar neemt wel vast werk in de kassen aan.

Naast zijn dagelijks werk evangeliseert Fer. Vooral Youth Alpha heeft zijn hart. De eerste keer waren er 72 aanmeldingen. Ook de volgende keer ging het heel goed. Nu is daar de FEL-jeugdkerk uit ontstaan.

Een paar jaar geleden ontdekte hij dat veel mensen geestelijk zwierven. Hij wilde ze een thuisbasis bieden. Hij begon met 'evangelische' bijeenkomsten in de PKN. In twee jaar tijd zijn er nu 400 vaste bezoekers gekomen. Binnenkort wordt De Nieuwe Rank een evangelische wijkgemeente binnen de PKN.

Fer heeft al weer nieuwe plannen. Hij wil een nieuwe gemeente stichten in het Westland. De eerste dienst was op 16 januari. Aanbidding zal daar een belangrijke plaats innemen.

Wie denkt dat dit het enige is wat hij doet en gedaan heeft, vergist zich.
Er is veel meer te vertellen.
Kijk en luister maar.

Fer vertelt over hoe God zijn leven veranderde, hem riep tot evangelist, maar ook hoe hij tegen zijn eigen grenzen aanliep.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: