Minella van Bergeijk

6 februari 2011, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet Minella van Bergeijk. Samen met haar man geeft ze een cursus als voorbereiding op het huwelijk.

Ds. Van der Veer schrijft

Liefde maakt heel

Het geld was op. En er was geen familie om haar te helpen. Anne, een Columbiaanse vrouw, kon niet langer voor haar beide kinderen zorgen. Haar kleinste, een meisje van een paar maanden was zeer ernstig ziek.

Ten einde raad is Anne naar een kerk gegaan. Daar heeft ze voor haar kinderen gebeden. Toen ze de kerk uitliep, kwam ze iemand tegen, die haar naar een kindertehuis verwees. Het was een kwestie van leven of dood. Als er niet snel ingegrepen werd, zou haar kleintje sterven.

Nu ruim dertig jaar later ontmoette ik dat kleine meisje van toen. Ze woont in Nederland, is getrouwd en is moeder van drie kinderen. Over een paar maanden zal zij in Colombia haar moeder ontmoeten.

Moeder en dochter zullen worden herenigd.
Ze zien er allebei vreselijk naar uit.

Minella is een echte Nederlandse geworden. Ze zal straks de taal van haar moeder niet verstaan. Toch was er al die jaren dat zij niet wist wie haar moeder was, en moeder niet wist waar haar dochter gebleven was, een diep verlangen naar elkaar. Minella houdt heel veel van haar Nederlandse vader en moeder. Maar steeds was ze op zoek naar de wortels van haar leven. Die heeft ze nu gevonden!

Ik sprak met Minella.
Over haar leven maar ook over haar inzet om samen met haar man die mensen te helpen die verlangen naar een duurzame relatie. Juist nu zij haar moeder gevonden heeft, is Minella nog completer geworden en voelt zich in staat om liefde te delen en aan anderen voor te leven wat het grote belang is van een blijvende relatie.

Kijk naar dit levensverhaal van een vrouw, die samen met haar man ervaren heeft dat liefde heel maakt.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: