Bert Reinds

13 februari 2011, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet orthopedagoog Bert Reinds.

Ds. Van der Veer schrijft

Zijn mailadres is heel apart: bertreinds@meandmyhouse. Als je de Bijbel niet kent, snap je het niet. Laat mij de achtergrond vertellen.

Op een dag nam de opvolger van Mozes, Jozua, afscheid van het volk Israël. Het land Kanaän was veroverd. Elke stam had zijn eigen plekje. Eindelijk had Israël zijn bestemming gevonden.

Bij zijn afscheid riep Jozua de stammen op in dit nieuwe land God, die hen uit Egypte bevrijdde, te blijven dienen. Hij beloofde, dat zijn geslacht het voorbeeld zou geven: 'Ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen.'

Het is wel pretentieus als je dat overneemt. Als je het niet niet een keer schrijft of in een toespraak zegt, maar koppelt aan je mailadres. Honderden keren wordt dat zo elke week herhaald en gelezen.

Toch heeft Bert Reinds bewust daarvoor gekozen. Omdat het zijn verlangen is. Maar óók omdat zijn levensverhaal niet het verhaal is van iemand die dat dienen van God altijd zo goed heeft gedaan. God bracht een keer in zijn leven toen hij 20 jaar was. Maar vanaf dat moment was het wel zijn diep verlangen om God in alles te dienen.

Het bleef toen hij trouwde. Het bleef, toen hij en zijn vrouw Willemien vijf kinderen kregen. Het verlangen is er nog altijd als hij wekelijks als hulpverlener vele mensen spreekt. Ieder mag het weten. Samen willen zij God dienen. Een open gezin zijn dat God dient.

Bert is orthopedagoog, publicist, spreker en schrijver. Een professional. Toch is het diepste geheim van zijn kunde niet zijn kennis en jarenlange ervaring. Die blijft hij putten uit een dagelijks leven en een dagelijkse wandel met God.

Hij wil anderen daarin doen delen.
Meandmyhouse!
Kijk en luister naar het levensverhaal van deze hulpverlener.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: