Nederland Zingt op Zondag

6 maart 2011, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet twee bijzondere mensen: John de Geus en de 91-jarige Gien Karssen.

Ds. Van der Veer schrijft: Een ander mens

'Dag Gien, ik moet je wat vertellen, ik ben wedergeboren!'
Om 9.00 uur ‘s morgens stond John de Geus bij de oude Gien Karssen voor de deur.

Gien Karssen deed wel eens boodschappen bij hem in de supermarkt. John verkocht daar maaltijden. Als je ‘s morgens een warme maaltijd bestelde, werd hij ‘s middags door John bezorgd. Als hij bij Gien een maaltijd kwam brengen, zei ze: 'Het kan zijn, dat ik er de volgende keer niet ben. Dan is Jezus weergekomen.’

John dacht: Die vrouw is rijp voor het gesticht. Maar hij werd nieuwsgierig en zij legde hem op een keer het evangelie uit. Zondebesef had hij niet. Wie zou er nu voor mij willen en moeten sterven? Maar op een nacht toen hij wakker lag door grote problemen, dacht hij aan de woorden van Gien. Met in zijn achterhoofd 'baat het niet dan schaadt het niet' bad ik: 'Als je dan werkelijk bestaat, laat je dan zien.'

Op dat moment kreeg hij een openbaring: hij wist ineens dat het evangelie waar was. Zijn ogen, oren en hart gingen open. Vanuit de totale duisternis stond hij ineens in het licht. Jezus was er. Hoewel Gien het daar nooit over had gehad, wist hij dat hij wederom geboren was.

De andere morgen stond hij dus bij Gien voor de deur. Het bleek dat ze maanden trouw voor me had gebeden. Ze was zo verrast, er was grote herkenning. Ineens waren we broeder en zuster.

Dat gebeurde in het jaar 2000
Nu tien jaar later is John de Geus is nu voorganger van een gemeente in den Haag.

John is de gast in deze nieuwe uitzending van NZOZ.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: