Nederland Zingt op Zondag

13 maart 2011, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet zanger, koordirigent en spreker Martin Brand.

Ds. Van der Veer schrijft: Martin Brand

Opnieuw kunt u in 'Nederland Zingt op Zondag' kennismaken met een jonge, talentvolle zanger. De liedjes die hij zingt, heeft hij zelf geschreven. Martin Brand heeft vele gaven. Hij is ook dirigent en gaat straks een baan als directeur aanvaarden op een evangelische school voor de kunst.

Christenen zingen veel. Misschien wel meer dan niet gelovige mensen. Dankzij de moderne media en hulpmiddelen worden in menig kerk liederen gezongen die uit vele bundels afkomstig zijn.

Christenen zingen wel vaak oude liederen. Het zijn liederen waarvan ze houden. Generaties voor hen hebben die liederen ook gezongen. De oude psalmen en gezangen zijn een waardevol erfgoed.

Nadeel is wel, dat mensen die in onze tijd christen worden, die oude liederen niet goed begrijpen. In de liederen worden woorden gebruikt, die uit onze dagelijkse spreektaal verdwenen zijn en soms zelfs van betekenis veranderd zijn.

Daarom zijn we zo blij met mensen zoals Martin Brand. Zij schrijven nieuwe liederen in de taal van de mens van nu.

Martin schrijft aanbiddingsliederen, maar zeker de laatste jaren ook veel liedjes waar in de grote vragen van het geloof aan de orde komen. In de opname die we met hem maakten komen die vragen allemaal aan de orde. De tekst van de liederen weerspiegelen de eigen strijd van Martin. Hij is pas tien jaar bewust christen. Zijn leven met God maakt een duidelijke ontwikkeling door. Een boeiende ontwikkeling.

Kijk, luister en geniet.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: