Nederland Zingt op Zondag

27 maart 2011, 09:00

Gastpresentator ds. Wigle Tamboer ontmoet dirigent, arrangeur en musicus André Bijleveld.

De komende weken zult u in 'Nederland Zingt op Zondag' enkele gastpresentatoren zien. In deze uitzending ontmoet ds. Wigle Tamboer dirigent, arrangeur en musicus André Bijleveld.

Eén van de koren die André dirigeert is Gospel Boulevard. Zij zullen dit jaar optreden tijdens de Nederland Zingt-dag op zaterdag 16 april in de Jaarbeurs Utrecht.

André, 'Tukker' in hart en nieren, heeft een grote passie voor muziek en voor God. "Als ik in mijn eentje aan het spelen ben, komen er vaak tranen. De Godsbewijzen vliegen me dan om de oren!"

André is een harde werker, met een enorme staat van dienst. Dit brak hem ook wel eens op, want tot twee maal toe werd André overspannen doordat hij teveel hooi op zijn vork nam. Maar inmiddels heeft hij lessen getrokken uit het verleden.

Van zijn ouders leerde hij wat vertrouwen op God echt inhoudt. Mede doordat hij in zijn hele jeugd beleefde dat God in dingen voorzag, heeft André heeft besloten -als een wilsdaad- God en de kerk trouw te blijven.

Hoewel op een gegeven moment veel van zijn vrienden de kerk vaarwel zeiden, geeft André aan: "Ik wil gewoon niet overal aan twijfelen in mijn bestaan. Dat kost me teveel energie. Het geloof geeft een extra dimensie aan mijn bestaan nu. Ook al zou later blijken dat het allemaal niet waar is, dan nog zou ik mijn leven niet anders willen leiden."

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: