Nederland zingt

9 april 2011, 18:20

Samenzang. Het mannenkoor Ichthus en het vrouwenkoor Vaya Con Dios. Ichthus staat vanaf de oprichting onder de enthousiaste leiding van dirigent en organist Martin Zonnenberg. Het koor behoort met meer dan 150 leden tot de grotere mannenkoren van Nederland. 'Vaya con Dios' betekent 'Ga met God' en werd in november 1998 opgericht. De eerste jaren maakte Vaya con Dios deel uit van de Christelijk Gemengde Zangvereniging 't Zuiderkoor. Omdat de mannelijke leden uitbleven is het koor in 2002 zich gaan toeleggen op muziek voor meisjes- en vrouwenkoren. Solisten zijn Lucas Kramer en Clarissa van der Weerd.

In deze uitzending van 'Nederland Zingt' kunt u genieten van koor- en samenzang vanuit de Grote Kerk in Vianen.

 

Muzikale medewerking verlenen het mannenkoor Ichthus, het vrouwenkoor Vaya con Dios en de solisten Lucas Kramer en Clarissa van der Weerd.

 

Ichthus staat vanaf de oprichting onder de enthousiaste leiding van dirigent en organist Martin Zonnenberg. Het koor behoort met meer dan 150 leden tot de grotere mannenkoren van Nederland.

 

Vaya Con Dios betekent 'Ga met God' en werd in november 1998 opgericht. De eerste jaren maakte Vaya con Dios deel uit van de Christelijk Gemengde Zangvereniging 't Zuiderkoor. Omdat de mannelijke leden uitbleven is het koor vanaf 2002 zich gaan toeleggen op muziek voor meisjes- en vrouwenkoren.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: