Nederland Zingt op Goede Vrijdag

22 april 2011, 10:10

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij beeldend kunstenaar Willem Zijlstra.

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij beeldend kunstenaar Willem Zijlstra. In zijn atelier vertelt Willem hoe hij op een dag in zijn kerk het lied 'Lam van God voor ons geslacht' zong. Tijdens het zingen vroeg hij zich af wat hij nu eigenlijk precies zong.

Als 'kunstproject' kocht Willem bij een boer een lam en filmde dat vanaf de geboorte tot aan het moment dat het dier geslacht werd. Iedereen die het filmpje ziet, reageert hetzelfde: 'Ik heb nooit geweten dat het zo ging.'

Willem vertelt aan ds. Tamboer hoe hij met zijn project de symboliek van Goede Vrijdag en Pasen onder de aandacht van zowel gelovigen als niet-gelovigen wil brengen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: