Nederland Zingt op Eerste Paasdag

24 april 2011, 09:00

Ds. Gert Hutten ontmoet Wim Grandia. Hij vertelt zijn verhaal van verlies en rouw, maar ook van nieuw leven en beloftes voor de toekomst.

Gastpresentator Gert Hutten ontmoet Wim Grandia. Wim werkte 23 jaar voor de EO. Hij is een veelgevraagd spreker in kerken en op conferenties.

In 2006 veranderde zijn leven toen hij samen met zijn vrouw Gees gevraagd werd voorganger te worden van de evangelische gemeente Jozua in Dordrecht. Een roeping van God, zo ervoeren zij en zij deden het werk vol overgave. Maar in 2008 openbaarde zich bij Gees een ongeneeslijke ziekte, waaraan zij in 2009 overleed.

Wim vertelt over die laatste maanden met Gees, haar overlijden en de vele vragen die dat opriep. En over de periode daarna van diepe wanhoop. Wim stortte zich op het werk dat hij samen met Gees was begonnen, maar liep erin vast. Burn-out, teleurgesteld in God. Vaak zocht hij de eenzaamheid van de Biesbosch en hij neemt Gert dan ook mee naar deze voor hem beladen plek.

 

Maar in die periode van verdriet en rouw kwam er ook herstel en verandering van zijn relatie met God. Als Wim gaat spreken over zijn ervaringen ontmoet hij op een conferentie een weduwe, Sonja, die erg aangesproken werd door zijn verhaal. Uit dit contact groeit langzamerhand een relatie. In maart van dit jaar zijn ze getrouwd. Sonja en Wim vertellen Gert over hun verdriet, over het verleden, maar ook over hun vreugde nu ze samen zijn en er een nieuw leven is begonnen. En zowel in verdriet als in vreugde hebben ze Gods nabijheid ervaren.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: