Nederland Zingt op Tweede Paasdag

25 april 2011, 09:00

Gastpresentator Gert Hutten gaat op bezoek bij Mijntje Haakmeester in Almelo. Bekijk alvast de promo.

Gastpresentator Gert Hutten is in Almelo, waar hij Mijntje Haakmeester ontmoet. Mijntje groeide op in een achterstandswijk in Almelo. Turnen was haar lust en haar leven, maar verder had ze een eenvoudige en kleurloze jeugd.

Op haar zestiende ging ze aan het werk in de winkel, waar ze ook haar man Erik ontmoet. Op de begrafenis van Eriks opa, vele jaren later, wordt een lied gezongen dat Erik erg raakt. Het zal het begin zijn van een zoektocht in het christelijk geloof die Mijntje en Erik samen maken.

Mijntjes leven krijgt pas echt kleur als ze haar eigen winkel opent. Hier verkoopt ze tweedehands kleding en helpt ze in haar naaiatelier mensen met een achterstand weer op weg door het geven van naailessen. Op die manier geeft ze ook het leven van andere mensen een beetje kleur.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: