Nederland Zingt met Hemelvaart

2 juni 2011, 09:00

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij Martien en Nita Stam, die evangeliseren onder vrachtwagenchauffeurs.

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij Martien en Nita Stam, die evangeliseren onder vrachtwagenchauffeurs. Samen reizen ze een groot deel van het jaar met een camper door Europa. Op parkeerplaatsen langs de doorgaande wegen probeert Martien met vrachtwagenchauffeurs in gesprek te raken over God en over het geloof.

Martien maakt daarbij gebruik van zijn eigen levensverhaal, dat hij heeft opgeschreven en in bijna alle Europese talen kan uitdelen. Ook hebben Martien en Nita speciale truckerbijbels bij zich, in diverse talen.

Eerder deed Martien het werk jarenlang met zijn eerste vrouw Fija, die aan kanker is overleden. Nita was eerder getrouwd met tandarts Roel Jager en had toen niets met het chauffeurswereldje. Maar ook haar man overleed.

 

Aan gastpresentator ds. Wigle Tamboer vertellen ze hoe ze elkaar vonden en hoe hun verleden en het verdriet dat ze hebben meegemaakt ook weer een plek krijgt in hun werk onder de truckers.

Jezus gaf bij zijn Hemelvaart de opdracht om zoveel mogelijk mensen met het Evangelie te bereiken. In deze aflevering zien we twee mensen die die opdracht bijna elke dag proberen waar te maken.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: